2014. december 23., kedd

Karácsony napjáig még 1 nap, 20 óra van hátra

Sziasztok! :) Igen, ebben az időszakban ilyen sűrűn érkeznek ezek a részek, mert maximum január végére beszeretném fejezni. Még körülbelül hétszer fogok nektek így írni, aztán vége. és igazi mázlista vagyok, amiért ennyien támogattok, és szeretitek a blogot. Napról napra egyre több ember néz be, valamint a blog statisztikája is egyre magasabb, és pár újabb feliratozót is köszönthetünk magunk közt. 


Este, miután Dani hajlandó volt felkelni, egyből elszaladtam fürdeni. Ő csak bedőlt az ágyba, és az érkezésemig meg sem moccant. Gyorsan letusoltam, fogat mostam, felvettem a pizsamám, és a neszeszeremmel együtt indultam be a szobába. Dani a saját helyén feküdt, befordulva a fal felé. Kócos tincsei a szemébe lógtak, arca fáradtságot tükrözött. akaratlanul is elmosolyodtam látva kisfiús kinézetét, majd lefekeküdtem a helyemre. Az ágy besüppedt alattam egy kicsit, és nyikorgott egyet, mire Dani felkapta a fejét. Szemei álmosan csillogtak, és ásítva nézett rám.
- Már reggel van? - kérdezte, mire felnevettem.
- Nem. Este, fél tizenegy. Nem mész el fürdeni? - kezével beletúrt a hajába, ami miatt egy tincse felállt. Kezeim ösztönösen siklottak oda, és igazították be a helyére a kusza tincset. Dani zavartan elmosolyodott, majd feltápászkodott, és besétált a fürdőbe.
- De, megyek. Addig el ne aludj!
- Nem fogok - ígértem meg.
Amint kiment felsóhajtottam a megkönnyebbüléstől. Végre egyedül maradhattam, és elgondolkozhattam az érzéseimen.
Az egész akkor kezdődött, amikor utazásunk elején a fiúk célozgattak rá. Kezdve Ákossal és Dáviddal, aztán őket követte Lola tegnap. Mostanában mintha Dani is egy kicsit többet érdeklődne irántam, de lehet, hogy csak azért , mert most szakított a barátnőjével, és figyelemre van szüksége.
Bár visszagondolva az alatt az idő alatt is ugyanezt csináltuk, és talán ezért utált mindig is az volt barátnő.
De nálunk tökre természetes, hiszen szinte együtt nőttünk fel. Kiskorunkban együtt játszottunk a homokozóban, együtt pancsoltunk nyáron a medencében, aztán később együtt írtunk leckét, együtt tanultunk. Anyáék mindig így csinálták, hogy közösen menjünk nyaralni is, szóval ez is pipa. Egy gimibe kerültünk, aztán valószínű, hogy egy egyetemre fogunk menni, egy helyen dolgozni, egymás gyerekeinek a keresztszülei leszünk, egy utcában fogunk lakni, és egy jó szoros barátság alakul majd ki közöttünk, ami talán a mostaninál is erősebb.
Valószínűleg így lesz, de közben megmaradunk a régieknek.
De mi lenne, ha más jövőnk lenne? Mondjuk, hogy a gimi végén összejövünk, egy egyetemre megyünk, egy munkánk lesz, aztán összeházasodunk, gyerekeink lesznek, és a tornácon ülve, nyolcvan éves korunkban is boldogok leszünk.
A gondolat mosolyt csalt az arcomra, és a gondolatmenetemet Dani érkezése zavarta meg. Mivel a házban meleg volt, és Dani amúgy is mindig így alszik , egy szál melegítőben jött ki, és feküdt bele az ágyba.
- Mindjárt meghalok - motyogta, és az arcát beletemette a párnába.
- De te legalább aludtál a kocsiban - mosolyogtam rá, mire nyűgösen felemelte a fejét, és rám nézett.
- Ja, vagy tíz percet - morogta. Nevetve lekapcsoltam az éjjeli lámpát, magunkra húztam a takarót, és Dani felé fordultam. Ő is elhelyezkedett felém fordulva, és lehunyta a szemeit. Kicsit tovább néztem tökéletes vonásait, mint kellett volna, mert felhúzta a szemöldökét.
- Mi az? - kérdezte utalva arra, hogy egy ideje bámulom. Elpirultam, de szerencsére a sötét miatt nem látta.
- Se..Semmi - motyogtam, és átfordultam a másik oldalamra. Vagyis, fordultam volna, mert Dani visszarántott, és a mellkasára húzott. Minden mindegy alapon fejemet ott pihentettem, miközben ő az egyik barna tincsemet vette a ujjai közé, és szokásosan elkezdte csavargatni.
Pár percig még némán feküdtünk ott, majd csak monoton lélegzetvételét hallottam, és szuszogását.
Nagyot sóhajtottam, és én is lehunytam a szemem. Aludni viszont nem tudtam. Egyre csak azok a képek jártak az eszemben, hogy mi is lenne akkor, ha ő és én...
Nem tudtam befejezni magamban a mondatot, mert az ég mennydörgött egy hatalmasat. Összerezzentem, mert köztudott, hogy ha valamit kifejezetten utálok, az a vihar.
Pár percig nem történt semmi, már majdnem elaludtam, mikor egy - az előzőnél sokkal hatalmasabb - mennydörgés hangzott fel. Erre már Dani is felfigyelt, én pedig felültem.
A következőnél is megremegtem, és még jobban magamra húztam a takarót. Dani érezhette a feszültséget rajtam, mert magához húzott, és a fejemet a vállára hajtottam. Nyugtatóan simogatta a hajamat.
- Mennyi az idő? - kérdeztem remegve.
- Fél három - suttogta lecsukott szemekkel.
- Mikor áll el a vihar? - igen, a bugyuta kérdéseim csak azért voltak, hogy ne aludjon vissza.
- Nem tudom - sóhajtotta.
Felemeltem a fejem, hogy a szemébe nézzek, ami sajnos csukva volt. Kicsit mocorogtam, amitől újra felpattant a szeme, és álmosan emelte rám tekintetét.
- Brigi, miért nem alszol? - kérdezte.
- Tudod, hogy félek a viharban - feleltem lesütött szemekkel. Felült, engem is felrántva magával. Csak a gyors mozdulat miatt ráestem, így szinte egymáson feküdtünk. Dani felnevetett, majd egy kicsit még feljebb húzott.
- Akkor gondolj másra - mosolygott magabiztosan.
- És mire? - néztem rá felhúzott szemöldökkel.
- Mondjuk erre - mondta, és ajkaival egyre közelített az enyémekhez. Hirtelen nem is tudtam, mit csináljak, ezért néztem ott, mint egy hülye. Arca egyre közelebb került az enyémekhez, leheletét éreztem a számon. Már csak pár centi választott el minket, mikor hatalmas csörömpölésre lettünk figyelmesek. Dani elhúzódott tőlem, én leszálltam róla, és egyszerre kezdtünk el futni, hogy megnézzük, mi történt.
A konyhából jött a zaj, ahol éppen Lola és Ákos szedtek össze egy tányért a földről.
- Ember, mi a fenét csináltok hajnali négykor a konyhában? - húzta fel a szemöldökét Dani, mire Lola halkan felkuncogott.
- Izé.. Öhm.. Nem tudtam aludni, kijöttem inni valamit, és Ákos már itt volt - válaszolt Lola dadogva, és feltűnően elvörösödött.
- Ahha. - vigyorgott sokat sejtően Dani. Próbáltam telepatikus úton beszélgetni Lolával, de sajnos sikertelen volt a próbálkozásom.
- És ti mit csináltatok az éjszaka közepén, hogy tökéletesen egyszerre jöttetek ki? - vigyorgott ránk Ákos.
- Szerinted tudunk aludni a viharban? Meg amúgy is, egy tányér eltörésére csak felfigyel az ember - motyogta Dani.
- Aha, szóval ezért rákvörös Brigi feje - erre a mondatra Lola hangosan felröhögött, én meg lesütöttem a szemem.
- Jó, mi lenne, ha erről nem beszélnénk többet? - kérdezte Dani kicsit zavartan.
- Benne vagyunk - mondtuk egyszerre a srácokkal.
Loláék összeszedték a törött tányér darabokat, mi pedig visszavonultunk a szobába.
Az ágyban feküdtünk, de én még mindig csak a 'majdnem csók'-ra tudtam gondolni.
- Brigi - suttogta Dani, és látszólag ő sem tudott aludni. - Ami az előbb történt.. - kezdett bele, de közbe vágtam, mert tudtam, hogy mi lesz a vége.
- Tudom, tudom, nagy hiba volt, felejtsük el - legyintettem, mert ha a fiúk így kezdenek valamit, annak ez a vége. Persze nem így gondoltam, és nagyon kellett ügyelnem, hogy el ne bőgjem magam közben. Dani sóhajtott mellettem, de nem érdekelt, én elfordultam tőle.
- Nem ezt akartam mondani, de ha így gondolod, legyen - motyogta, én pedig legszívesebben ordítottam volna. Mi az, hogy hogyha így akarom?! Kimondta, hogy így akarom?!
- Nem garantálom, hogy elfogom felejteni, de legyen - felálltam, és kisétáltam a szobából. Egyenesen Lolát kerestem. Ennek az éjszakának már úgyis mindegy, szóval minden mindegy alapon nyitottam be barátnőm szobájába. Az ágyon ült, és a telefonját nyomkodta. Amint meglátott, félre dobta, és aggódva felállt.
- Mi történt? - sétált oda hozzám, és húzott le az ágyára. Hátam az ágytámlának döntöttem, és sóhajtva néztem rá.
- Csak Dani - igen, nem volt neki ismeretlen a szitu, mert mikor Kittivel járt, folyamatosan mentem barátnőmhöz ezzel a problémával. Értetlenül néztem rá, mikor felállt, és kisétált a szobából.
- Egy perc - mutatta fel az úját, jelezve, hogy csak ennyi időre akar távol tartózkodni. Türelmesen vártam, és mikor két nutellával tért vissza, rámosolyodtam. - Az előbb kicsit keresgéltem, és akkor találtam meg - vigyorgott, majd átnyújtott egy kis kanalat, és az egyik nutellát. Azonnal kibontottam, és bekaptam egy kanállal. - Mesélj.
Belekezdtem, és elmeséltem neki mindent. Néhány helyen elmosolyodott, majd elkomorodott. Mikor befejeztem, sóhajtva nézett rám.
- Brigi - kezdett bele, én pedig valami nagy hegyibeszédre számítottam. Hát, várhattam. - te nem vagy komplett - reagálta le az egész helyzetet.
- Tessék? - néztem rá csodálkozva.
- Figyelj, lehet, hogy most valami szerelmi vallomás következett volna, de te, aki nem tudod tartani a szádat, most lemaradtál róla - fejezte be az észjárását.
- Igazán sokat segítettél - fújtam ki a levegőt szaggatottan.
- Jó, bocs. Mit csináljunk most? - evett ő is egy kiskanállal finomságból.
- Ha tudnám, nem itt lennék - motyogtam.
- Szóval, nem tudjuk, mit akart mondani. Várj, Ákos írt - kapta elő a telefonját, majd miután elolvasta, felröhögött. - Dani ott van nála, és ők is ugyanerről beszélnek - nevetett tovább.
- Mutasd! - vettem el tőle a telefont, majd elolvastam az üzenetet:

                              "Segítség! Dani átjött az éjszaka közepén, hogy Brigiről beszéljünk..."

- Látod? Most tiszta gáz, mert lehet, éppen  elakarta mondani, hogy szeret - sóhajtott. Még mindig az üzin mosolyogtam, és mintha meg sem hallottam, volna Lolát.
- Persze, ennek kb. egy a millióhoz az esélye - fogtam meg a fejem.
- Nem igaz. Ákos mondta, hogy.. - de mielőtt befejezhette volna, gyorsan a szája elé kapta a kezét, mert nem szabadott volna elmondania.
- Mit mondott? - sürgettem, mert kíváncsi voltam.
- Nem szabad elmondanom. Megígértem Daninak - harapdálta a száját.
- Szuper - dőltem hátra az ágyban.




5 megjegyzés:

  1. Neeee :P imádom és Brigi meg Dani juj xD ezt jól leírtam , nagyon várom már a kövi részt :D mikor lesz új ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom őket.. :))
      Köszönöm szépen. :)
      A hétvégére tervezem, mert a karácsonyi napokban nem nagyon leszek itthon.. :)

      Törlés
  2. Szia!
    Nagyon jóó lett! A kövi mikorra várható? :)

    VálaszTörlés
  3. Kövit !!! Lécciiiiiiii!!!!!!!!!!!!!! *o*

    VálaszTörlés
  4. Szia *-*
    Van egy meglepetèsem számodra : http://giveyourheartabreak.blogspot.ro/2015/08/legelso-dij.html?m=1
    Puszil : Maddy :*

    VálaszTörlés